افتتاح حساب بانکی در عراق
هم اکنون به منظور افتتاح حساب بانکی در عراق میتوانید با کارشناسان حقوقی موسسه تماس حاصل نمایید و یا از طریق همین سامانه بصورت اینترنتی درخواست افتتاح حساب بانکی در عراق را ثبت نهایی کنید .
مدارک مورد نیاز بمنظور افتتاح حساب بانکی در عراق
- پاسپورت با مهلت حداقل 6 ماهه تا پایان انقضا
- کارت شناسایی ملی و جدید
- 3 نسخه وکالت نامه محضری
- آخرین مدرک تحصیلی (تماس گرفته شود)
- تنظیم قرارداد رسمی با موسسه ثبتا
- سایر شرایط: تماس گرفته شود
شروط و الزامات افتتاح حساب بانکی در عراق
- شرط شماره 1: تحویل کلیه اسناد و مدارک متقاضی
- شرط شماره 2: عقد قرارداد رسمی با موسسه ثبتا
- شرط شماره 3: پرداخت حق الثبت و اجرا
- شرط شماره 4: در دسترس بودن متقاضی
- شرط شماره 5: ایجاد همکاری لازم در طی فرایند ثبت
- شرط شماره 6: متعهد به مفاد قرارداد منعقده
مراحل افتتاح حساب بانکی در عراق
توجه داشته باشید بمنظور افتتاح حساب بانکی در عراق میبایست مراحل زیر طی شود :
- آماده سازی اسناد و مدارک
- تنظیم قرارداد ثبت شرکت
- پرداخت هزینه های جاری
- تنظیم و تحویل اسناد و مدارک
- طی شدن مدت زمان ثبت شرکت
- ارائه اسناد ثبتی به متقاضی
مجموعه ثبتا توانسته با ایجاد شرایطی امکان ثبت درخواست و انجام مراحل افتتاح حساب بانکی در عراق را بصورت آنلاین و اینترنتی فراهم کند ، هم اکنون کلیه متقاضیان میتوانند از طریق همین سامانه و با تکمیل فرم مربوطه همچنین بارگزاری مدارک خود نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند ، ثبت نام و ارسال درخواست در این سامانه به منزله ثبت نهایی درخواست میباشد لذا در صحت و سقم اطلاعات وارد شده کمال دقت را داشته باشید .

محتوای این صفحه عبارتند از:
تاسیس بانک در عراق
فعالیت بانکی در عراق به قدی آسان است که در ابتدا این گزارش ثبتا قصد داریم مختصری در رابطه با تاسیس بانک نیز در عراق برای شما عزیزان صحبت کنیم و در ادامه به افتتاح حساب در عراق بپردازیم.
شرایطی برای اعطای مجوز تاسیس بانک در عراق وجود دارد اول آنکه برای تأسیس شعبه بانکی یا سازمان های وابسته به آن اخذ مجوز از بانک مرکزی عراق الزامی است. نکته دوم اینکه مجوز فقط به بانکهای خارجی مجوز تعلق می گیرد که زیر نظر یک نهاد نظارتی در کشور اصلی که بانک خارجی در آن قرار گرفته است باشد. درخواست مجوز بصورت کتبی به بانک مرکزی عراق همراه با تمامی مدارک و اسناد و اطلاعاتی که در پیوست شماره یک و دو آمده است تحویل داده می شود .
همچنین طی دو ماه به متقاضی ابلاغ می شود که درخواستش مورد تایید اولیه قرار گرفته است و این مدت در صورتی قابل تمدید است که متقاضی علل تأخیر و سبب آن را قبل از آخرین مهلت اعلام نماید
پس از صدور گواهی موافقت بر تأسیس شعبه بانک خارجی و تکمیل اقدامات اجرایی لازم برای تأسیس شعبه و ارائه تمامی مدارک موردنیاز، بانک مرکزی بمدت دو ماه حق خواهد داشت تا این قرارداد را لغو یا تأیید کند و شخص متقاضی را بصورت کتبی آگاه نماید .
به هنگام اعطای مجوز، نام شعبه بانکی در لیست بانکهای موجود در بانک مرکزی عراق ثبت می شود و تمامی قوانین عراق که در این خصوص اعمال می شود و نیز تمامی حقوق و مقررات بانکی مترتب بر این شعبه قابل اجرا خواهد بود.
بانک مشترک ایران و عراقی
بانک مشترک ایرانی و عراقی است که با سرمایه اولیه 50 میلیارد دینار تاسیس شده است و سهامداران اصلی آن عبارتند از بانک اقتصاد نوین بیش از 2/53 درصد، بانک کشاورزی بیش از 20 درصد، شرکت های عراقی بیش از 25درصد و اشخاص حقیقی بیش از 1.8درصد. شعب این بانک در عراق، در بغداد ( 2 شعبه) ، اربیل، سلیمانیه، نجف ، کربلا، بصره، کوت ، دیوانیه فعالند.
افتتاح حساب در بانک عراق
خوب حالا بپردازیم به موضوع اصلی این گزارش یعنی افتتاح حساب بانکی در عراق؛ علاوه بر بانک مرکزی عراق، ۴۳ نوع بانک در عراق فعالیت می کنند که ۷ نوع آن دولتی، ۳۰ نوع آن ملی(از جمله ۷ بانک اسلامی) و ۶ نوع آن بانک های خارجی می باشد. مشارکت سرمایه ای برخی از بانکهای خارجی(بحرین، کویت، اردن و قطر) در بانک های عراقی بین ۴۹% تا ۷۵% می باشد.

بانک های معتبر عراق
عراق یکی از کشورهایی است که سالیان زیادی به واسطه تحریم ها و مشکلات جنگ، دچار مشکلات فروان بوده است. صدام و خانواده او نظام پولی و بانکی این کشور را برای مقاصد خود تحت اختیار داشتند و نتیجه آن با وجود ثروت بیحد و حصر منابع نفتی ، بانکداری نسبتا ضعیف عراق در آن سال های بوده است .
خوشبختانه در سال های اخیر بانکداری در عراق رشد خوبی داشته است که نتیجهاش میشود. چند بانک مطرح این کشور عبارتند از:
بانک رافدین
840 نفر پرسنل و حدود 170 شعبه دارد . این بانک 45 درصد داراییهای بانکی عراق را مدیریت میکند.
بانک تجارت عراق
90 نفر پرسنل با 25 شعبه در سال 2003 تاسیس شده است .
بانک بغداد
640 نفر پرسنل با 36 شعبه و بیشترین فعالیتش در حوزه سرمایهگذاری است.
بانک راشید
162 شعبه دارد و هفت هزار پرسنل و دومین بانک بزرگ عراق است، در سال 1998 تاسیس شد و در سال 2001 دو میلیارد دینار دارایی داشته است .
قدرت پولی بانک های عراق
بانک مرکزی در عراق تلاش میکند تا نوسانات نرخ ارز این کشور را حذف کند. نظام نرخ ارز ثابت در شرایطی که نرخ ارز نوسانات بسیار زیادی دارد، به خوبی توانسته است قیمتها را در مناطقی که تحت تسلط داعش نیست ثابت نگه دارد.
نرخ ارزهای موثر اسمی و واقعی در سال 2016 در حدود 8 درصد افزایش یافتند. این روند در واقع تداوم روند افزایش ارزش واقعی دینار عراقی استکه از سال 2013 به بعد اتفاق افتاده است و نشان دهنده افزایش ارزش دلار آمریکاست که دینار عراق به آن پگ (سنجیده شدن یک ارز بر اساس دیگری) شده است.
بانک مرکزی عراق، به منظور حفظ ذخایر خود، محدودیتهای انتقال سرمایه را بیشتر کرده است و در سال 2016 میزان فروش ارزهای خارجی را در بازارهای رسمی کاهش داد. در نتیجه، اختلاف قیمت در بازار رسمی و بازار موازی از 3 درصد در پایان سال 2015 به 9 درصد در ماه ژانویه سال 2016 رسید.
تحول بانکداری عراق
در مسیر تحول بانکداری سنتی و حرکت به سوی بانکداری مدرن، توسعه سیستمهای پرداخت مهمترین گام محسوب میشود و بانک مرکزی عراق اقدامات جدی برای الکترونیکی کردن سیستمهای پرداخت در هر دو بخش دولتی و خصوصی انجام میدهد
ضریب نفوذ حسابهای بانکی ۲۰ درصد است. اگر چه امروزه استفاده از کارتهای بانکی در جهان فراگیر است اما در عراق که کارتهای اعتباری بینالمللی VISA/MASTER بهراحتی در دسترس عراقیهاست بدلیل نرخ کارمزد حدود ۲.۲۵ $ توجیه اقتصادی ندارد و به همین دلیل تعداد ATM هم در این کشور به نسبت جمعیت کم است. از سوی دیگر میزان استفاده مردم عراق از تلفن همراه بسیار بالا بوده و این کشور ۴۰.۸۹ میلیون مشترک در این بخش دارد.
سخن پایانی
در سالهای 2016 و 2017، بانک مرکزی عراق مقرراتی را در مطابقت با قانون AML/CFT وضع کرد و آنها را به بانکهای تجاری، صرافیها، شرکتهای بیمه و سایر بازیگران ابلاغ کرد. در ماه فوریه سال 2018، FATF یک بیانیه بسیار مثبت و حمایتکننده از اصلاحات انجام شده در عراق صادر کرد و در ماه مه سال 2018 نیز بیانیه مجددی در تایید قبلی منتشر کرد و این بدان معنی است که ممکن است عراق از لیست تحت نظارت FATF خارج شود.
بانک مرکزی عراق، بدون کاستن از اهمیت مقررات ضد پولشوئی اقدامات مختلفی را برای تسهیل دسترسی به خرید و فروش ارز خارجی انجام داده است.